LEVENSGEVAAR

Deze website verzamelt absurde voorbeelden van diverse situaties , waarin de Nederlandse burger nodeloos in gevaar wordt gebracht door nalatigheid van de overheid.

Het Ministerie van Defensie lapt al jaren de veiligheid van haar militiaren aan de laars. Een aantal jaren geleden, kwa men er aan aantal soldaten om bij oefeingen met onveilige mijnen. Dat moest worden doodgezwegen en de maatschappelijk werker Fred Spijkers van defensie die als klokkenluider dit wilde melden werd zijn leven zuur gemaakt en gek verklaard...( Na twintig jaar is hij wel gerehabiliteerd.)

Echter de onveiligheid bij Defensie blijft voortduren. Naast levensgevaarlijke Chroom III verf voor tanks, waar veel onbeschermde medewerkers terminaal ziek van werden is er twee jaar geleden bij een oefening van de commando's in een schietbaan met linnen wanden een instructeur doodgeschoten:

In 2016 werd een  35-jarige commandant van het Korps Commando Troepen in Ossendrecht bij een schietoefening per ongeluk doodgeschoten.De schietoefening met scherpe munitie gebeurde in een schietlocatie met linnen wanden om een huis te simuleren. De locatie waar de oefening werd gehouden, was niet gekeurd en ze hadden er dus niet mogen oefenen. Ook waren verzoeken om de ruimte veiliger te maken steeds afgewezen, aldus de commando’s. Dan is Defensie toch gek dat ze zo de levens van haar eigen militairen op het spel zetten??